Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ankara. Summit tripartit Erdogan-Putin-Rohani

Ankara. Summit tripartit Erdogan-Putin-Rohani

Președintele turc i-a primit la Ankara pe omologii săi rus și iranian pentru o nouă reuniune privind Siria, dominată de ofensiva regimului de la Damasc asupra idleb, ultimul bastion al rebelilor sirieni.

Gabriela Anghel 0 comentarii

Este al cincilea summit după 2017 între Erdogan, a cărui țară susține opoziția siriană și Puțin și Rohani, garanții regimului lui Bachar al-Assad. În momentul în care victoria acestuia pare ca și câștigată, prioritatea pentru Ankara este prevenirea unui nou aflux masiv de refugiați provenind din Idleb, în nord-vestul Siriei. În pofida acordului de încetare a focului, această zonă, unde trăiesc  circa 3 milioane de persoane, este ținta unei ofensive a regimului de la Damasc. După un război de opt ani contra rebelilor sirieni, care a provocat peste o mie de morți și milioane de refugiați, Assad a recucerit circa 60% din teritoriul sirian cu sprijinul militar al Moscovei, Teheranului și Hezbollahului libanez.

Comentarii

loading...