16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalAnnegret Kram-Karrenbauer, secretar general al CDU

Annegret Kram-Karrenbauer, secretar general al CDU

Kram-Karrenbauer, premier CDU în Saarland, un mic stat în vestul Germaniei, la granița cu Franța, îi va succede lui Peter Tauber, care şi-a anunţat, duminică, demisia din funcţie, invocând probleme de sănătate.

Tauber, secretarul general al partidului Uniunea Creştin-Democrată (CDU), în vârstă de 43 de ani, a fost un aliat-cheie pentru cancelarul Angela Merkel, dar a căzut recent în dizgraţia unor membri marcanţi ai partidului din cauza viziunilor sale despre imigranţi şi căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Secretarul general a fost printre cei învinovăţiţi pentru rezultatele slabe ale CDU în cadrul alegerilor generale din luna septembrie a anului trecut.

Recent, Angela Merkel a subliniat necesitatea promovării unor nume noi în cadrul partidului, în vederea unui nou mandat la guvernare.

Iar Annegret Kramp-Karrenbauer, 55 de ani, se număra printre favoriții pentru funcția de secretar general. Aceasta a susținut politica „porților-deschise” pentru refugiați a Angelei Merkel și i-a fost un ajutor de nădejde.

Annegret este și pe „lista scurtă” a succesorilor cancelarului german și urmează aceeași linie de ascensiune pe care a urmat-o Merkel, în cariera politică. Mai mult decât probabil, i se va acorda și o funcție în viitorul Cabinet de mare coaliție.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă