4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalAntifa și Black Lives Matter, sub lupa Senatului American

Antifa și Black Lives Matter, sub lupa Senatului American

Ted Cruz susține faptul că, în momentul de față, grupurile radicale de stânga se angajează în organizarea unor adevărate atacuri teroriste, menite să distrugă instituțiile guvernamentale americane, sub umbrela protestelor anti discriminare. ”În toată țara ne confruntăm cu violențe groaznice, vedem țara noastră sfâșiată cu fiecare zi. Anarhiștii și marxiștii violenți exploatează protestele pentru a le transforma în revolte și asalturi directe asupra vieții și siguranței cetățenilor lor americani”, a declarat Cruz într-un interviu pentru Fox News.
Marți, Cruz a prezidat în Senatul american o audiere a Subcomisiei Comitetului Judiciar privind Constituția, destinată investigării activității unor grupuri precum Antifa, care, deși activează de ani buni, au escaladat acțiunile violente în urma morții lui George Floyd în custodia poliției. Audierea a fost intitulată „Dreptul poporului de a se reuni pașnic: protejarea discursului prin oprirea violenței anarhiste”.
La eveniment au mai conferențiat secretarul de stat adjunct pe probleme de securitate internă, Ken Cuccinelli, jurnalistul Andy Ngo și profesorul de drept Jonathan Turley.

Ted Cruz, senatorul american care încearcă să disperseze perdeaua de fum ideologic care învăluie protestele din Statele Unite

Revoltele din Portland, studiu de caz

Audierea vine după două luni de proteste și revolte violente care au lovit centrul Portlandului, unde protestatarii au atacat Hatfield Courthouse și s-au confruntat cu forțele de ordine federale. În cadrul declarației sale de deschidere, Cruz a redat un videoclip în fața comisiei, care arată proteste pașnice din trecut, conduse de lideri în domeniul drepturilor civile, precum Martin Luther King Jr., contrastând puternic cu violența comisă de Antifa și de grupuri similare în prezent.
“Aceste revolte violente nu sunt spontane și nu sunt simple coincidențe. În schimb, dovezile demonstrează faptul că ne confruntăm cu veritabile atacuri teroriste, organizate, menite să insufle teama și să distrugă instituțiile fundamentale ale guvernării. Această audiere este concepută pentru a înțelege cine conduce violența, cine conduce atacurile, cine conduce crimele și care este obiectivul acestor acțiuni”, a declarat Cruz.
Aplicarea legii în Portland a făcut obiectul unei campanii defăimătoare în mediul online. Oficialii locali și de stat au susținut protestatarii și au acuzat administrația Trump că a escaladat situația cu prezența lor, guvernatorul statului Oregon, Kate Brown și forțele federale ale Departamentului de Securitate Națională ajungând la un acord la sfârșitul lunii trecute cu privire la retragerea treptată, pentru aplicarea legii, condiționat de protejarea tribunalului. Portland este unul dintre multele orașe care au fost lovite de tulburări pe fondul unor proteste mai largi, unele pașnice, de la moartea lui George Floyd în mai. Cruz afirmă că violența nu este o consecință naturală a protestelor pașnice împotriva brutalității poliției – și și-a propus, prin analiza sa, să ajungă la devoalarea factorilor responsabili.
“Audierea își propune să răspundă la întrebările următoare: cine conduce violențele?, cine conduce atentatele?, cine provoacă incendiile și exploziile, cine stă la originea faptelor antisociale și care sunt motivele”, anunța Ted Cruz obiectivele, înaintea audierilor de ieri.

Pledoarie pentru demitizarea Black Lives Matter

În afară de Antifa, Cruz și-a propus ca audierile să scoată la lumină și zonele de activitate ale organizației Black Lives Matter aflate încă într-o zonă de penumbră. Senatorul american a departajat deviza funcțională „viața neagră contează”, pe care a numit-o un adevăr incontestabil, de organizația în sine Black Lives Matter, care a militat pentru ”demolarea valorilor vestice, a structurii familiei tradiționale americane, și pentru lăsarea unităților de ordine publică fără finanțare”.
„Organizația propriu-zisă Black Lives Matter a fost creată de marxiștii care urmăresc o agendă radicală, inclusiv destructurarea departamentelor de poliție din toată țara, deși acea agendă, dacă este pusă în aplicare, ar avea drept consecință pierderea multor vieți negre”, a spus Cruz.

Black Lives Matter și efectele devastatoare ale marxismului radical tolerat de autorități în întreaga lume

Audierea de marți, din Senatul american, a avut loc după ce, luna trecută, Cruz a introdus Legea RECLAIM, care îi face pe oficialii locali și de stat răspunzători pentru daunele provocate proprietăților private în caz de revolte, în condițiile în care se constată că acești oficiali au inhibat cu bună știință reacția polițiștilor și a organelor de ordine publică.
Chiar dacă o serie de democrați, atât la nivel local, cât și național, au criticat acțiunile de aplicare a legii în locuri precum Portland, delegația congresului democrat din Oregon cerând investigații cu privire la activitatea federală, Cruz speră să identifice, totuși, o zonă de consonanță cu minoritatea democrată din Senat: „Toți ar trebui să fim capabili să ne reunim și să spunem „nu-i asaltăm pe cetățenii americani, nu le ardem casele, nu le distrugem afacerile, nu ucidem polițiștii”, după părerea mea”.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă