28.4 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Anunț oficial: În statul american Georgia nu s-a fraudat cu mașinile de numărat voturi

„Ne bucurăm, dar nu ne mirăm, că auditul maşinilor de vot ale statului a fost un succes. Securitatea alegerilor a fost o prioritate absolută din prima zi a administraţiei mele. Am colaborat cu Departamentul pentru Securitate Internă, Centrul Cibernetic din Georgia, experţii în securitate din Georgia Tech şi o gamă largă de alţi experţi în securitate electorală din stat şi din ţară, astfel încât alegătorii din Georgia să poată avea încredere că votul lor este sigur.”, a anunțat secretarul de stat Brad Raffensperger, citat de CNBS.

Acesta a ordonat ca un laborator acreditat și certificat pentru testarea aparatelor de numărat voturi să verifice un eșantion aleatoriu folosit în secțiile de vot din statul Georgia iar concluzia a fost că acestea nu au fost manipulate.

Oficialul a mai precizat că au fost folosite tehnici criminalistice pentru a inspecta mașinile de vot Domino Voting Systems și au fost verificate inclusiv software-ul de pe scannere și dispozitivele de marcare după ce au apărut acuzații că elementele de siguranță nu apar imprimate pe toate buletinele de vot.

În Georgia este în plină desfășurare numărarea manuală a voturilor după ce la alegerile prezidențiale diferența dintre candidații Joe Biden și Donald Trump a fost foarte mică.

Ultima oră
Pe aceeași temă