15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalAnunţul de retragere a SUA din acordul nuclear cu Iran măreşte cotaţiile...

Anunţul de retragere a SUA din acordul nuclear cu Iran măreşte cotaţiile petrolului

Cotaţiile petrolului Brent au urcat vineri la 77,25 de dolari pe baril, în timp ce petrolul brut West Texas Intermediate (WTI) a ajuns la 71,26 de dolari pe baril.

Contractele Futures pentru luna iulie a petrolului WTI a ajuns la 71,28 de dolari/baril în Londra, iar contractile Futures cu scadenţă în luna iulie la petrolul Brent a ajuns la 77,29 de dolari pe baril.

Creşterea preţurilor la ţiţei vine în contextul în care preşedintele american Donald Trump a anunţat că Statele Unite se vor retrage din acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul în anul 2015, şi au impus statului din Golful Persic cu sancţiuni, ceea ce ar putea reduce exporturile celui de-al treilea producător din partea OPEC, notează Bloomberg.

Goldman Sachs Group a semnalat că sancţiunile ar putea împinge preţurile ţiţeiului peste previziunile sale, iar Bank of America a precizat că preţurile au putea să crească până la 100 de dolari în acest an, mai arată Bloomberg.

Conflictul dintre Israel şi Iran a venit imediat după ce SUA a ieşit din înţelegerea nucleară, iar acest lucru va continua să fie „un risc geopolitic în curs”, a declarat Kim Kwangrae, analist pe pieţele sw mărfuri la Samsung Futures Inc.

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat marţi seară decizia de retragere a Statelor Unite din acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul în anul 2015.

Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă