11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalAnunțul lui Biden. SUA se retrag și din Irak

Anunțul lui Biden. SUA se retrag și din Irak

“Preşedintele Biden aşteaptă să îl primească la Casa Albă, luni după-amiază, pe premierul Irakului, Mustafa al-Kadhimi”, a declarat un oficial din cadrul Preşedinţiei SUA.

“Sigur că au existat discuţii, ieri, la Pentagon, despre domeniul securităţii şi prezenţa trupelor. Noi suntem în Irak la invitaţia lor pentru a ajuta la îmbunătăţirea capacităţilor serviciilor de securitate şi ale miliţiilor kurde Peshmerga în campania împotriva reţelei teroriste Stat Islamic în Irak şi Siria (ISIS). Suntem pe cale să finalizăm a patra etapă a Dialogului Strategic. Au fost două etape în 2020 şi una anul acesta, în aprilie. Aceasta va fi etapa finală”, a transmis oficialul de la Casa Albă.

“Am discutat şi încă sunt discuţii, dar am vorbit despre trecerea la o nouă etapă în campania militară; va fi o etapă în care încheiem aproape total misiunea combatantă împotriva ISIS şi trecem la o misiune de consiliere şi instruire de la sfârşitul anului”, a explicat oficialul citat.

Potrivit oficialului american, Joseph Biden şi Mustafa al-Kadhimi vor discuta şi despre securitatea energetică, precum şi despre investiţii americane pentru consolidarea sectorului privat din Irak, pentru crearea de locuri de muncă şi pentru îmbunătăţirea sistemului medical irakian. De asemenea, Washingtonul vrea să consolideze rolul Înaltei Comisii Electorale din Irak şi să îmbunătăţească mediul educaţional irakian. Statele Unite vor furniza Irakului 500.000 de doze de vaccin anticoronavirus şi vor oferi 155 de milioane de dolari pentru asistenţă umanitară.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă