10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalApocalipsa glaciară în America de Nord: mii de zboruri anulate și 17...

Apocalipsa glaciară în America de Nord: mii de zboruri anulate și 17 morți până în prezent

Furtuna, cunoscută drept un “ciclon-bombă”, un termen neoficial pentru ceea ce se numeşte ciclogeneză explozivă, a început joi şi va continua să afecteze estul continentului nord-american şi în cursul weekendului.

În zona oraşului Boston este de aşteptat ca startul de zăpadă să ajungă până la 45 de centimetri de zăpadă, iar apele învolburate au inundat deja unele zone de coastă.

După încetarea ninsorilor, temperaturile vor scădea puternic în condiţiile în care o masă de aer polar dinspre Polul Nord se îndreaptă spre estul Canadei şi nord-estul SUA.

Experţii avertizează că vineri şi sâmbătă, în unele zone din Statele Unite, se vor înregistra temperaturi minime record.

Aproximativ 60 de milioane de persoane locuiesc în zona afectată de furtună, avertizările de vreme severă vizând coasta de nord-est a Statelor Unite, din Maine şi până în Georgia.

Furtuna a produs ninsori pe toată coasta atlantică a SUA, până în sud, în statul Florida.

Serviciul american de meteorologie a transmis că “pe lângă ninsorile abundente, intensificarea furtunii va duce la creşterea vitezei vântului, producând condiţii de viscol în regiunile de coastă din New England”.

Şaptesprezece persoane au decedat din cauza temperaturilor scăzute pe teritoriul american, potrivit The Associated Press.

Autorităţile au închis şcolile din oraşele New York, Philadelphia, Boston, dar şi din diverse localităţi din statele Maryland, Virginia, Carolina de Nord şi Carolina de Sud.

Cele mai citite

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă