Apple a informat Congresul SUA că nu a găsit dovezi ale unui atac cibernetic chinez

Apple a informat Congresul SUA că nu a găsit dovezi ale unui atac cibernetic chinez

Directorul pentru securitate al Apple a informat Congresul SUA că nu a găsit nicio dovadă că reţeaua de aprovizionare a companiei ar fi fost atacată de hackeri chinezi, transmite Reuters.

Rl online 0 comentarii

Vicepreşedintele pentru Securitatea Informaţională, George Stathakopoulos, a scris într-o scrisoare adresată Comisiilor pentru Comerţ din Senat şi Camera Reprezentanţilor că a investigat în mod repetat şi nu a găsit nicio dovadă a informaţiilor publicate joia trecută de Bloomberg Businessweek, inclusiv că cipuri din serverele sale,vândute de Super Micro Computer, ar fi permis transmiterea de informaţii Chinei.

”Instrumentele de securitate ale Apple efectuează în mod permanent scanări în căutarea unui astfel de trafic, pentru a identifica existenţa unor activităţi malware sau alte activităţi maliţioase. Nu s-a găsit nimic”, a scris Stathakopoulos în scrisoare.

Acesta a reiterat declaraţiile date presei de către Apple, că nu a găsit cipuri maliţioase sau vulnerabilităţi plasate în mod intenţionat în vreun server şi că nu a fost contactat de către FBI în această problemă. Stathakopoulos a spus că este disponibil să îi informeze pe membrii Congresului, în această săptămână.

Scrisoarea a fost trimisă după declaraţiile Centrului Naţional pentru Securitate Cibernetică din Marea Britanie şi Departamentului pentru Securitate Internă din SUA, de vineri, respectiv sâmbătă, potrivit cărora aceste instituţii nu au motive să se îndoiască de adevărul afirmaţiilor Apple şi Amazon.co, că nu au descoperit cipuri maliţioase.

Bloomberg a anunţat vineri că îşi menţine articolul, care se bazează pe declaraţiile a 17 surse confidenţiale.

Comentarii

loading...