Aproape 300.000 de sirieni s-au întors în ţara lor după acţiunile militare ale Turciei

Aproape 300.000 de sirieni s-au întors în ţara lor după acţiunile militare ale Turciei

Aproape 300.000 de sirieni s-au întors în ţara lor după după două acţiuni militare al Turciei în nordul Siriei, a anunţat ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, potrivit Reuters.

Rl online 0 comentarii

Turcia a organizat două acţiuni, numite “Scutul Eufrat” şi “Ramura de Măslin”, împotriva miliţiei kurde YPG şi Statului Islamic, în nordul Siriei.

În Turcia se află peste 3,5 milioane de refugiaţi sirieni, iar unii turci îi consideră o povară din punct de vedere financiar şi o ameninţare pentru locurile lor de muncă.

“Numărul sirienilor care s-au întors în ţara lor după Scutul Eufrat şi Ramura de Măslin este 291.790”, a spus Soylu, citat de agenţia Anadolu.

Suleyman Soylu a mai declarat că peste 250.000 de imigranţi ilegali au fost prinşi în Turcia în acest an, fără să le precizeze naţionalităţile.

Armata turcă a pătruns în nord-vestul Siriei prin două ofensive, creând o zonă “tampon”. La prima acţiune, Scutul Eufrat, din 2016, turcii i-au alungat pe membrii Statului Islamic din zona de frontieră, iar la a doua, Ramura de Măslin, din această primăvară, a dislocat luptătorii kurzi din regiunea Afrin.

Turcia a devenit în 2015 unul dintre punctele de plecare către Uniunea Europeană pentru peste un milion de migranţi din Orientul Mijlociu şi Africa. Afluxul de migranţi a scăzut drastic în 2016, Ankara şi Uniunea Europeană ajungând la un acord cu privire la blocarea traseului, după ce sute de oameni au murit încercând să ajungă din Turcia pe insulele greceşti.

Comentarii

loading...