12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalAproape 400 de migranţi au fost duşi înapoi în Libia

Aproape 400 de migranţi au fost duşi înapoi în Libia

Între aceştia se numără şi aproximativ 100 de migranţi despre care Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a anunţat duminică că se află în primejdie în largul coastelor Libiei.

“Cei 393 de migranţi salvaţi ieri (duminică) de Gărzile de coastă libiene sunt toţi în siguranţă şi au fost duşi înapoi (în Libia)”, a afirmat ministrul de interne italian într-un comunicat, precizând că 143 au fost duşi la Tripoli, 144 la Misrata şi 106 la al-Khoms.

Organizaţiile pentru drepturile omului susţin că trimiterea înapoi în Libia a migranţilor încalcă dreptul internaţional deoarece în această ţară ei riscă să sufere abuzuri şi să fie torturaţi.

Matteo Salvini insistă asupra faptului că respingerea dreptului de a debarca pentru migranţi în Europa este singura modalitate eficientă de a descuraja plecările ilegale din Libia şi afirmă că o scădere importantă a numărului de migranţi ilegali ajunşi pe continentul european demonstrează că are dreptate.

Ca parte a strategiei sale, el a interzis navelor aparţinând organizaţiilor de ajutor să aducă migranţi salvaţi pe mare în porturile italiene, determinând majoritatea acestora să-şi înceteze operaţiunile. Acest lucru a coincis cu o creştere a numărului morţilor pe mare între Italia şi Libia.

Numărul migranţilor care au murit în timp ce încercau să traverseze marea aproape s-a dublat între 2017 şi 2018, a declarat Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, pentru ziarul Corriere della Sera.

Vineri, purtătorul de cuvânt al OIM, Flavio Di Giacomo, a declarat că 117 persoane sunt date dispărute după scufundarea unei ambarcaţiuni în largul Libiei.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă