10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalArmata americană a ucis 18 luptători shebab într-un raid aerian în "legitimă...

Armata americană a ucis 18 luptători shebab într-un raid aerian în “legitimă apărare”

“Forţele americane au efectuat o lovitură în legitimă apărare, vizând combatanţi shebab, la 50 km nord-vest de Kismayo”, în sudul ţării, relevă un comunicat al comandamentului american pentru Africa, difuzat sâmbătă.

“Lovitura aeriană americană i-a vizat pe combatanţi după ce Statele Unite şi partenerii lor au fost atacaţi”, un raid realizat “în coordonare cu guvernul federal al Somaliei”, precizează textul.

Comunicatul nu oferă mai multe detalii despre atacul împotriva forţelor americane.

“Apreciem că 18 terorişti au fost ucişi în urma raidului. Alţi doi terorişti au fost doborâţi de forţele somaleze” în timpul luptelor, adaugă sursa citată.

Statele Unite susţin lupta contra shebab, în care sunt angrenate efective ale guvernului federal somalez şi ale Uniunii Africane în Somalia (AMISOM), forţă prezentă în ţară din 2007.

Alungaţi din Mogadiscio în 2011, luptătorii shebab au pierdut apoi principalele lor bastioane, dar controlează încă vaste zone rurale de unde conduc operaţiuni de gherilă şi atentate sinucigaşe, inclusiv în capitala Somaliei, contra unor obiective guvernamentale, civile sau de securitate.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă