FOTO: Captură dintr-un videoclip lansat de Ministerul Apărării din Azerbaidjan care descrie o lovitură cu drone asupra armenilor

FOTO: Captură dintr-un videoclip lansat de Ministerul Apărării din Azerbaidjan care descrie o lovitură cu drone asupra armenilor

Armata azerbaidjană a publicat imagini cu drone armate din Turcia bombardând zeci de poziții armene

Forța militară a devenit un element cheie pentru politica externă a Turciei, Nagorno Karabakh fiind a cincea zonă de conflict în care Turcia se implică cu drone explozibile: Siria, Libia, nordul Irakului, estul mediteranei unde Turcia și Grecia sunt în conflict.

Adriana Constantinescu 0 comentarii

 

Programul de vehicule aeriene fără pilot (UAV) a făcut din Turcia o putere emergentă a dronelor.


Forța militară a devenit un element cheie pentru politica externă a Turciei, Nagorno Karabakh fiind a cincea zonă de conflict în care Turcia se implică cu drone explozibile: Siria, Libia, nordul Irakului, estul mediteranei unde Turcia și Grecia sunt în conflict pe drepturile maritime. 
Unul dintre cei mai mari producători deținuți de stat pentru drone este Turkish Aerospace Industries, a cărui dronă armată, Anka-S a fost folosită în campanie turcă împotriva regimului susținut de Rusia anul acesta.

 

foto: Sumeyye (fiica lui Recep Tayep Erdogan) și Selcuk Bayraktar

  
Ginerele lui Erdogan, inventatorul dronelor
 


Iar o mare parte a flotei folosită de militarii turci din Siria la fel ca și dronele dint Libia și Nagorno Karabkh – sunt invențiile lui Selcuk Bayraktar, un inginer aerospațial care în anul 2016 s-a căsătorit cu fata lui Erdogan, Sumeyye.
Baykar – compania familiei ginerului lui Erdogan, Bayraktar, a vândut primele drone ( un model mic de supraveghere) forțelor armate în 2007, după ce au câștigat o competiție pentru design. Doi ani mai târziu a câștigat o licitație pentru a produce și vinde UAV -ul armat denumit Bayraktar TB2.


 
Dronele au fost folosite împotriva Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din 2017

 

Foto: dronă armată Bayraktar TB2 UAV


Partidul Muncitorilor din Kurdistan (Pkk), o miliție armată curdă se luptă cu Turcia din 1984.
,,Dronele i-au scos pe PKK din ascunzătorile din munți unde stabiliseră o prezență semnificativă timp de mai mult de 30 de ani.” A declarat pentru Financial Times, Nigar Goksel, directorul unui organism de prevenție a conflictelor din Turcia.
Canada a anunțat că suspendă exportul echipamentelor de vizualizare către Turcia ca urmare a criticilor cu privire la tehnologia folosită de Turcia în Nagorno – Karabakh.

Comentarii

loading...