9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalArmata chineză îi avertizează pe protestatarii din Hong Kong

Armata chineză îi avertizează pe protestatarii din Hong Kong

Chen Daoxiang a declarat la o recepţie în Hong Kong miercuri noapte, marcând a 92-a aniversare a Armatei de Eliberare a Poporului, că recent au fost ‘o serie de incidente extrem de violente’, potrivit South China Morning Post. ‘Acestea au afectat prosperitatea şi stabilitatea oraşului şi au reprezentat o provocare la adresa statului de drept şi a ordinii sociale’, a adăugat el.

‘Incidentele au ameninţat grav viaţa şi siguranţa cetăţenilor din Hong Kong. Acest lucru nu trebuie tolerat şi noi ne exprimăm condamnarea puternică’, a adăugat el. Protestele în masă au început în Hong Kong, o fostă colonie britanică care este acum semiautonomă, pe 9 iunie împotriva unui proiect legislativ ce ar fi permis extrădarea în China. În ultimele săptămâni, ele s-au transformat într-un protest amplu împotriva guvernului din Hong Kong, precum şi a brutalităţii poliţiei.

Potrivit ziarului chinez, garnizoana a difuzat miercuri un film de trei minute ce arată trupe care iau parte la exerciţii antirevoltă. Videoclipul prezintă mai mulţi soldaţi şi vehicule militare deplasându-se pe străzi pustii şi dealuri a ceea ce pare a fi Hong Kong, trăgând focuri de mitralieră spre ţinte nevăzute. La un moment dat un soldat strigă: ‘Toate consecinţele vi le asumaţi singuri’, în timp ce în scenele ulterioare soldaţii pot fi văzuţi escortând civili încătuşaţi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă