Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Armata israeliană deschide un cont de Twitter pentru iranieini

Armata israeliană deschide un cont de Twitter pentru iranieini

Armata israeliană a deschis un cont de Twitter în limba persană pentru'poporul iranian', a declarat pe contul său în limba engleză, conform AFP.

Lorand Stoica 0 comentarii

Acest anunţ intervine pe fondul tensiunilor crescute între Iran şi Israel, care susţine că va stopa 'expansionismul' iranian în regiune şi se consideră drept ţinta desemnată a programului nuclear al Teheranului. Israelul a declarat că a împiedicat în weekend un atac cu dronă împotriva teritoriului său, orchestrat de Iran de pe teritoriul Siriei. Şi în Liban un atac cu drone a vizat o poziţie Hezbollah în apropiere de Beirut, atac imputat statului israelian. Armata israeliană a efectuat sute de lovituri în Siria împotriva unor ţinte israeliene sau ale Hezbollahului şiit libanez de la începutul războiului în această ţară în 2011.

'Poporul iranian merită să audă adevărul şi este exact ceea ce vom difuza', afirmă miercuri armata israeliană, care a publicat pe Twitter în limba farsi aceleaşi informaţii ca şi pe celelalte conturi ale sale în limbi străine. Ea a publicat o organigramă prezentată ca fiind cea a 'comandanţilor atacului iranian cu dronă ucigaşă', despre care Israelul spune că a anihilat-o în cursul loviturii raidului efectuat sâmbătă seara în Siria.

'Iranienii pot vedea ei înşişi că nu sunt duşmanul nostru, dar că regimul iranian care îi reprimă este', susţine armata israeliană pe contul său de Twitter în limba engleză. Deschis în data de 21 august, contul de Twitter în farsi are deja peste 1.000 de abonaţi. Armata israeliană a anunţat de asemenea că a deschis conturi pe Instagram şi Telegram. 'Odată cu deschiderea conturilor în farsi, unitatea de purtător de cuvânt al armatei va fi prezentă în şase limbi pe reţelele de socializare: ebraică, engleză, arabă, franceză, spaniolă şi farsi'', afirmă armata israeliană într-un comunicat.

Comentarii

loading...