12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalArmenia și Azerbaidjanul au pornit din nou confruntările militare. Câți soldați au...

Armenia și Azerbaidjanul au pornit din nou confruntările militare. Câți soldați au murit

Ministerul Apărării de la Erevan a acuzat, miercuri, armata azeră că a atacat poziţii militare armene într-o zonă disputată. Trei militari armeni au fost ucişi, iar doi au fost răniţi în confruntări.

La rândul său, Azerbaidjanul a denunţat “provocările” armatei armene în districtul Kalbajar, avertizând că va continua să riposteze la aceste acţiuni, conform agenţiei Tass.

În contextul noilor confruntări militare, Rusia a propus un nou armistiţiu, care a fost acceptat imediat de Azerbaidjan şi de Armenia, au declarat surse citate de agenţia Interfax.

Confruntările militare dintre Armenia şi Azerbaidjan produse anul trecut în Nagorno-Karabah s-au încheiat prin armistiţiul semnat pe 10 noiembrie 2020, după şase săptămâni de lupte soldate cu sute de morţi şi mii de răniţi.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă