17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalAsasinarea lui Kim Jong Nam în Malaezia: Procesul va continua

Asasinarea lui Kim Jong Nam în Malaezia: Procesul va continua

După audierea argumentelor parchetului, instanţa din Shah Alam, în apropiere de Kuala Lumpur, a estimat că probele prezentate împotriva indonezienei Siti Aisyah şi vietnamezei Thi Huong sunt suficiente pentru a susţine acuzaţia de crimă cu premeditare, a declarat preşedintele jurisdicţiei, Azmi Ariffin.

La audierea precedentă în iunie, judecătorul a declarat că va lua o decizie pe 16 august, ce ar putea fi fie o achitare sau continuarea procesului pentru a permite celor două femei să se apere împotriva acuzaţiilor împotriva lor.

Fratele vitreg al lui Kim Jong Un a fost asasinat la 13 februarie 2017 pe aeroportul din Kuala Lumpur de cele două femei care i-au aruncat în faţă o substanţă ce s-a dovedit a fi VX, un agent neurotoxic, versiunea foarte ucigătoare a gazului sarin considerat ca o armă de distrugere în masă. Kim Jong Nam a decedat la scurt timp după aceea.

Cele două acuzate au negat de la început orice intenţie de a-l ucide. Ele susţin că au fost recrutate pentru a participa la ceea ce credeau a fi fost o farsă gen “camera ascunsă”, dar care s-a dovedit a fi un complot pus la cale de agenţi nord-coreeni.

Patru nord-coreeni acuzaţi în acest caz au fugit din Malaezia în ziua asasinării. De la început, Coreea de Sud a acuzat Nordul că a orchestrat asasinatul, ceea ce Phenianul a respins întotdeauna. Kim Jong Nam era un critic al regimului nord-coreean şi trăia în exil.

Pentru acuzare, este un “asasinat minuţios planificat şi executat” de cele două femei “instruite” pentru a asigura succesul operaţiunii.

Pe de altă parte, apărarea denunţă o anchetă “superficială” şi cere achitarea acuzatelor.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă