13.5 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Atac armat într-o școală din Rusia: 11 persoane au murit, dintre care nouă copii

Un bilanț provizoriu arată că 11 persoane au fost ucise, dintre care nouă copii. De asemenea, 32 ar fi fost rănite şi transportate la spital. În şcoala unde a avut loc atacul învăţau 1.049 de copii şi lucrau 57 de profesori. Potrivit martorilor, elevi din clase mai mari, atacatorii au declanşat iniţial o explozie, apoi s-au auzit focuri de armă.

Unul dintre atacatori a fost arestat la scurt timp, iar al doilea a fost ucis de echipele de intervenţie, informează agenţia de presă TASS. Potrivit unei surse din administraţia şcolii, tânărul arestat ar avea 19 ani şi s-ar numi Ilnaz Guliaviev. Acesta ar fi absolvit în urmă cu patru ani şcoala unde a comis atacul.

Preşedintele Republicii autonome Tatarstan din cadrul Federaţiei Ruse, Rustam Minnihanov, a declarat că „teroristul de 19 ani a fost arestat, el avea o armă înregistrată oficial pe numele lui”.

Când a fost arestat, el a anunţat că a plasat o bombă la adresa sa din buletin.

După atac, preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat marţi revizuirea regulilor ce autorizează portul de arme în Rusia, după ce marţi dimineaţa a avut loc un atac sângeros asupra unei şcoli din regiunea autonomă Tatarstan, informează AFP şi TASS.

„Preşedintele a ordonat să fie elaborat de urgenţă un nou cadru privind tipul de arme autorizat pentru circulaţie în rândul populaţiei civile, ţinând cont de tipul” de armă folosit în atacul din Kazan, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Preşedintele rus a exprimat profunde condoleanţe rudelor copiilor ucişi în timpul atacului din oraşul Kazan şi urat „însănătoşire grabnică” celor răniţi.

Ultima oră
Pe aceeași temă