11 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Atac armat la Washington! Un bărbat a tras peste 20 de focuri de armă în apropiere de Casa Albă

Un om înarmat a deschis focul în fața unui restaurant într-o zonă de lux din Washington DC, la aproximativ 1,5 km de Casa Albă. Clienții localului, care luau masa pe terasă, au fugit imediat la auzul focurilor de armă pentru a se salva. Potrivit martorilor, bărbatul a tras peste 20 de focuri în fața restaurantului, iar două persoane au fost împușcate. Conform presei internaționale, polițiștii susțin că una dintre victime a fost și ținta infractorului.

Martorii au spus că omul înarmat a fugit cu mașina după ce a tras către un restaurant mexican din zona Cercului Logan. Forțele de ordine au ajuns imediat la fața locului deoarece în acele momente era investigat un alt incident cu focuri de armă în zonă. În cadrul unei conferințe de presă, șeful poliției, Robert Contee, a declarat că ofițerii au reușit să răspundă la împușcăturile de joi seară „în termen de cinci secunde”

„Este ceva de care te temi mereu, trăind în SUA, dar nimic nu te poate pregăti pentru acel moment. Este incredibil de furios – oamenii simt la fel ca mine în fiecare zi, când sunt în mall-uri, jocuri de baseball, cinematografe, școli.”, a spus martora Jess Davidson, în vârstă de 27 de ani.

Cu toate că statisticile arată o criminalitate mai scăzută în Washington DC, rata atacurilor armate este în creștere de la an la an. Până în prezent, în 2021 au fost raportate 471 de atacuri cu un pistol. De data aceasta anul trecut, au fost 434. Cele mai multe violențe armate din Capitală sunt în zonele sărace, în districtele de sud-est și nord-est.

Președintele Joe Biden a declarat că va lua măsuri dure pentru combaterea criminalității cu arme prin introducerea unor reguli mult mai stricte privind unele tipuri de arme și verificări de fond îmbunătățite.

Ultima oră
Pe aceeași temă