10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalAtac în Afganistan: Comandantul poliţiei din Kandahar, împuşcat mortal de bodyguard

Atac în Afganistan: Comandantul poliţiei din Kandahar, împuşcat mortal de bodyguard

Raziq, care a supravieţuit mai multor atacuri precedente, a fost împuşcat când ieşea din biroul guvernatorului provinciei, situat în sudul oraşului Kandahar. Un bodyguard a deschis focul asupra unui grup de oficiali în timp ce aceştia plecau de la o întâlnire.

Talibanii au transmis că atacul îi viza pe Abdul Raziq şi pe comandantul american Scott Miller, care a scăpat cu viaţă. Pentagonul a negat faptul că generalul american s-ar fi aflat printre ţintele principale.

Şeful serviciului local de Informaţii a fost de asemenea ucis în atac, iar trei oficiali americani au fost răniţi. Autorităţile afgane au transmis că atacatorul a fost ucis.

Prin intermediul unui comunicat, talibanii l-au numit pe Generalul Raziq „un şef de poliţie brutal”.

Atacul din Kandahar vine înaintea alegerilor electorale de sâmbătă şi evidenţiază situaţia precară din Afganistan după 17 ani de război, chiar şi după ce reprezentanţii talibanilor şi oficialii americani au început o serie de discuţii.

Asasinarea lui Raziq este considerată o victorie semnificativă pentru talibani.

Jim Mattis, secretarul pentru Apărăre din Statelor Unite, a declarat că este prea devreme pentru a şti dacă moartea lui Raziq va afecta rezultatul alegerilor de sâmbătă, dar a dat asigurări că incidentul nu afectează misiunea Statelor Unite în Afganistan.

„Ne apropiem de alegeri şi trebuie să continuăm să apărăm cetăţenii din Afganistan”, a declarat Mattis.

Cele mai citite

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă