Atac israelian în Siria. Bombardamente cu rachete în Damasc

Atac israelian în Siria. Bombardamente cu rachete în Damasc

Agenţia siriană de stat a anunţat că aviaţa israeliană a lansat mai multe rachete în zona capitalei Damasc, iar apărarea antiaeriană a armatei siriene a fost nevoită să intervină, relatează Reuters.

Rl online 0 comentarii

"Rezultatele agresiunii sunt până acum limitate la o lovitură asupra unui depozit de la aeroportul din Damasc", a anunţat agenţia SANA, citând surse militare. Atacul a avut loc la ora 21.15 GMT, ora locală 23.15. Televiziunea de stat din Siria a difuzat imagini din ceea ce a spus că ar fi fost rachete lansate de apărarea anti-aeriană, iar lumini strălucitoare au putut fi observate pe cer în toiul nopţii. Exploziile au fost auzite într-unul din videoclipuri. Ultimul atac israelian raportat de presa de stat a fost la 25 decembrie, când trei soldaţi sirieni au fost răniţi.

În ultimele luni, Israelul a bombardat în mai multe rânduri instalaţii militare ale regimului condus de Bashar al-Assad ori ale aliaţilor săi, Iranul şi mişcarea libaneză Hezbollah, doi inamici înverşunaţi ai statului evreu. "Două sectoare în care se află poziţii militare ale forţelor iraniene şi mişcării libaneze Hezbollah au fost luate ca ţintă", a precizat vineri seară Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), potrivit Agerpres. Ţintele se găseau în "sectorul Kesswa şi în incinta aeroportului internaţional din Damasc", potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Comentarii

loading...