Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Atentat terorist în Irak. Diplomaţii Turciei, ţintiţi

Atentat terorist în Irak. Diplomaţii Turciei, ţintiţi

O stare de alertă maximă a fost impusă în Irak după ce clădirea în care se afla consultatul Turciei, dar și cea a României a fost atacată într-un act terorist din Erbil. Tensiunile între Turcia și Irak continuă să crească, raportează DC News.

Lorand Stoica 0 comentarii

"A avut loc un atentat cu un dispozitiv explozibil, care a dus la distrugerea maşinii consulului general al Turciei la Erbil. Şoferul a murit, sunt mulţi răniţi, dar şi multe pagube materiale. Nu avem indicaţii că cetăţenii români ar fi fost afectaţi. Este îngrijorător, mai ales în ceea ce priveşte starea de securitate din zonă, mai ales că se întâmplă după instalarea noului Guvern din Irak. Acest eveniment creează, iată, multe preocupări, inclusiv pentru noi. Este vorba şi de o dezechilibrare a zonei, a oraşului şi, din punctul nostru de vedere, este un element de îngrijorare, mai ales că este aproape de consulatul nostru. Noi avem trei diplomaţi acolo, consuli care se ocupă cu activităţile curente", a declarat Teodor Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe, la Antena 3. 

"Am decis să se intensifice măsurile de securitate. Există un regulament clar în ceea ce priveşte asigurarea securităţii oamenilor, dar va trebui ca în perioada următoare să vedem în ce măsură îi putem ajuta noi şi în ce măsură autorităţile locale ar putea să ne ofere un sprijin şi o securitate mai mare. Vom face demersuri pe linia dialogului cu autorităţile locale, pentru că este şi obligaţia lor", a mai spus Meleşcanu. 

Turcia vrea să invadeze nordul Irakului 

"Nu avem nicio decizie în acest sens. Declaraţia preşedintelui Erdogan este îngrijorătoare, pentru că zona este volatilă, mai ales că relaţiile Turciei cu teritoriile kurde sunt sensibile. Va trebui să ne adaptăm rapid condiţiilor în care se pot desfăşura acţiunile viitoare. Vom vedea dacă trebuie să întărim securitatea oamenilor noştri. E greu să facem evaluări foarte clare pentru că nu ştim cine sunt autorii, care a fost mobilul. Ţinta a fost evident Consulatul Turciei, dar să vedem dacă îşi asumă cineva acest atentat şi care vor fi urmările", a mai declarat Teodor Meleşcanu. 

Comentarii

loading...