15 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Au fost descoperite ruinele unui oraş antic în Alexandria

Misiunea a descoperit, de asemenea, o colecţie de mozaicuri romane care acopereau podeaua unei case din oraşul antic în timpul excavaţiilor din zona Kom el-Dekka din Alexandria, a adăugat aceasta.

„În oraşul descoperit au fost identificate ruinele unui mic teatru, ale unei băi imperiale mari şi a 22 de săli de curs, provenind de la o universitate antică”, a declarat Ayman Ashmawy, şeful Departamentului pentru Antichităţi Egiptene din cadrul Ministerului pentru Antichităţi.

El a adăugat că mozaicul de pe podeaua uneia dintre case constă în şase imagini hexagonale cu flori de lotus, înconjurate de un cadru circular tipic.

Misiunea arheologică poloneză efectuează săpături la acest sit din centrul oraşului vechi încă din 1960 în colaborare cu Ministerul egiptean pentru antichităţi, a precizat Mostafa Waziri, secretarul general al Consiliului Suprem pentru Antichităţi.

Excavaţiile din ultimii ani s-au concentrat asupra studierii arhitecturii rezidenţiale, încă necunoscută în Alexandria secolelor I – III-lea d.Hr, a adăugat Waziri.

Ultima oră
Pe aceeași temă