8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalAu fost descoperite ruinele unui oraş antic în Alexandria

Au fost descoperite ruinele unui oraş antic în Alexandria

Misiunea a descoperit, de asemenea, o colecţie de mozaicuri romane care acopereau podeaua unei case din oraşul antic în timpul excavaţiilor din zona Kom el-Dekka din Alexandria, a adăugat aceasta.

“În oraşul descoperit au fost identificate ruinele unui mic teatru, ale unei băi imperiale mari şi a 22 de săli de curs, provenind de la o universitate antică”, a declarat Ayman Ashmawy, şeful Departamentului pentru Antichităţi Egiptene din cadrul Ministerului pentru Antichităţi.

El a adăugat că mozaicul de pe podeaua uneia dintre case constă în şase imagini hexagonale cu flori de lotus, înconjurate de un cadru circular tipic.

Misiunea arheologică poloneză efectuează săpături la acest sit din centrul oraşului vechi încă din 1960 în colaborare cu Ministerul egiptean pentru antichităţi, a precizat Mostafa Waziri, secretarul general al Consiliului Suprem pentru Antichităţi.

Excavaţiile din ultimii ani s-au concentrat asupra studierii arhitecturii rezidenţiale, încă necunoscută în Alexandria secolelor I – III-lea d.Hr, a adăugat Waziri.

Cele mai citite

SAMEDAY ar putea prelua compania de curierat rapid Sprinter din Ungaria

SAMEDAY, cunoscută pentru inovația sa în domeniul livrărilor și introducerea livrărilor easybox în România, anunță planurile de preluare a companiei de curierat rapid Sprinter...

Trafic de droguri la Satu Mare. Trei persoane au fost reținute

La data de 22.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au decis reținerea a...

Udinese va fi antrenată de un fost campion mondial

Fostul internaţional Fabio Cannavaro este noul antrenor al formației italiene Udinese, echipă care în acest moment se luptă pentru salvarea de la retrogradarea în...
Ultima oră
Pe aceeași temă