10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalAustralia: Peste o sută de incendii de pădure

Australia: Peste o sută de incendii de pădure

Deşi mai sunt încă trei luni până la vara australă, în statul Queensland continuă să fie active 65 de incendii de pădure, iar condiţiile meteo adverse sunt prognozate şi marţi.

Şefa executivului din Queensland, Jackie Trad, a informat că 47 “de structuri”, majoritatea locuinţe, au fost afectate sau distruse de flăcările ce provoacă îngrijorare mai ales la sud de Brisbane şi în jurul oraşului Cairns.

“Nu există îndoială că odată cu creşterea temperaturilor provocate de schimbările climatice, lucru de care oamenii de ştiinţă ne-au avertizat, astfel de incidente vor fi mai frecvente şi mai violente”, a declarat Trad ziariştilor.

În statul vecin New South Wales, zeci de focare ard lipsite de control, cele mai extinse fiind la Armidale şi Drake, care au mistuit între 30.000 şi 60.000 de hectare de teren.

Pompierii au confirmat luni că cinci locuinţe au ars şi patru sunt avariate în localitatea Tenterfield şi în orăşelul învecinat Drake, din New South Wales. Serviciile meteo au emis o alertă de vânturi puternice pe coasta din New South Wales, care au început să sufle încă din acest weekend şi care ar putea înteţi flăcările.

Sezonul incendiilor în Australia variază în funcţie de zonă şi de condiţiile meteo, deşi în general se înregistrează în timpul verii australe (între lunile decembrie şi martie).

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă