14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalAustralia: Peste o sută de incendii de pădure, active în estul ţării

Australia: Peste o sută de incendii de pădure, active în estul ţării

Deşi mai sunt încă trei luni până la vara australă, în statul Queensland continuă să fie active 65 de incendii de pădure, iar condiţiile meteo adverse sunt prognozate şi marţi, potrivit Efe.

Şefa executivului din Queensland, Jackie Trad, a informat că 47 “de structuri”, majoritatea locuinţe, au fost afectate sau distruse de flăcările ce provoacă îngrijorare mai ales la sud de Brisbane şi în jurul oraşului Cairns.

“Nu există îndoială că odată cu creşterea temperaturilor provocate de schimbările climatice, lucru de care oamenii de ştiinţă ne-au avertizat, astfel de incidente vor fi mai frecvente şi mai violente”, a declarat Trad ziariştilor.

În statul vecin New South Wales, zeci de focare ard lipsite de control, cele mai extinse fiind la Armidale şi Drake, care au mistuit între 30.000 şi 60.000 de hectare de teren.

Pompierii au confirmat luni că cinci locuinţe au ars şi patru sunt avariate în localitatea Tenterfield şi în orăşelul învecinat Drake, din New South Wales. Serviciile meteo au emis o alertă de vânturi puternice pe coasta din New South Wales, care au început să sufle încă din acest weekend şi care ar putea înteţi flăcările.

Sezonul incendiilor în Australia variază în funcţie de zonă şi de condiţiile meteo, deşi în general se înregistrează în timpul verii australe (între lunile decembrie şi martie).

Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă