13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalAustralia: 'Un al doilea secol de prietenie' cu Statele Unite

Australia: ‘Un al doilea secol de prietenie’ cu Statele Unite

“Australia este un partener de încredere al alianţei”, a subliniat Morrison într-un comunicat de presă înainte de sosirea sa în SUA.

“Americanii ştiu că nu au un aliat mai bun – niciun prieten mai bun – decât Australia. În centrul prieteniei noastre profunde (…) se află valori şi credinţe care leagă cele două ţări”, a declarat el în comunicatul difuzat vineri de Australian Associated Press.

Morrison va participa la un dineu de stat oferit de Trump vineri la Casa Albă, doar a doua o astfel de ocazie oficială de când Trump a devenit preşedinte.

Morrison doreşte să consolideze mai mult puternica alianţă dintre Australia şi Statele Unite şi să se asigure că Trump menţine angajamentul militar american în regiunea asiatică pe măsură ce cresc fricţiunile cu China.

“Împărtăşim un obiectiv al regiunii Indo-Pacific libere, deschise şi bazate pe reguli unde sunt respectate drepturile tuturor statelor suverane, independente şi unde capitalul, comerţul şi ideile circulă liber”, a spus Morrison.

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă