Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Australia: 'Un al doilea secol de prietenie' cu Statele Unite

Australia: 'Un al doilea secol de prietenie' cu Statele Unite

Scott Morrison, prim-ministrul Australiei, a promis un "al doilea secol de prietenie cu Statele Unite", ne spune DPA

Rl online 0 comentarii

"Australia este un partener de încredere al alianţei", a subliniat Morrison într-un comunicat de presă înainte de sosirea sa în SUA.

"Americanii ştiu că nu au un aliat mai bun - niciun prieten mai bun - decât Australia. În centrul prieteniei noastre profunde (...) se află valori şi credinţe care leagă cele două ţări", a declarat el în comunicatul difuzat vineri de Australian Associated Press.

Morrison va participa la un dineu de stat oferit de Trump vineri la Casa Albă, doar a doua o astfel de ocazie oficială de când Trump a devenit preşedinte.

Morrison doreşte să consolideze mai mult puternica alianţă dintre Australia şi Statele Unite şi să se asigure că Trump menţine angajamentul militar american în regiunea asiatică pe măsură ce cresc fricţiunile cu China.

"Împărtăşim un obiectiv al regiunii Indo-Pacific libere, deschise şi bazate pe reguli unde sunt respectate drepturile tuturor statelor suverane, independente şi unde capitalul, comerţul şi ideile circulă liber", a spus Morrison.

Comentarii

loading...