Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Australia: Un bărbat a fost găsit vinovat de tentativă de a detona o bombă pe un avion

Australia: Un bărbat a fost găsit vinovat de tentativă de a detona o bombă pe un avion

Un bărbat din Australia a fost găsit vinovat de o tentativă de a arunca în aer un avion de pe ruta Sydney - Abu Dhabi cu o bombă ascunsă într-o maşină de tocat carne, conform Reuters

Rl online 0 comentarii

Acuzatul, pe nume Mahmoud Khayat, a planificat împreună cu fratele său Khaled Khayat două atacuri teroriste, o bombă şi un atac cu gaz în avionul Etihad Airways, în iulie 2017, a stabilit instanţa.

Kahled Khayat a fost găsit vinovat pentru aceste acte de Curtea supremă din New South Wales în luna mai a.c., dar juriul nu a reuşit să ajungă atunci la un verdict în ce-l priveşte pe fratele său, care a fost declarat vinovat de planificarea unui act terorist abia joi, după rejudecarea cazului.

Cei doi au fost arestaţi în urma unor percheziţii la Sydney. Potrivit poliţiei, explozibilul pentru confecţionarea bombei care ar fi urmat să fie detonată în avion a fost adus din Turcia pe cale aeriană, în cadrul unui complot "inspirat şi comandat" de Statul Islamic.

Cu câteva ore înainte de verdictul de joi din Australia, un tribunalul militar din Liban l-a achitat pe un al treilea frate, Amer Khayat, şi acesta acuzat de tentativa de distrugere a avionului Etihad. În total însă, trei dintre fraţii Khayat - cei doi condamnaţi în Australia, Khaled şi Mahmoud, şi un al patrulea frate al acestora, Tareq - au fost condamnaţi in absentia de tribunalul militar din Liban la "muncă forţată" pe viaţă, a indicat agenţia de presă libaneză NNA.

Poliţia libaneză a afirmat în 2017 că Tareq Khayat este un comandant al Statului Islamic din Siria.

Khaled, Mahmoud şi Amer Khayat trăiau în Australia, dar s-au deplasat ocazional în Liban. Amer a venit cu avionul la Beirut în iulie 2017, în ziua când ar fi urmat să se producă atentatul, pentru a amplasa bomba în avion, au spus atunci autorităţile libaneze.

Comentarii

loading...