10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalAustria: Televiziunea publică scoate din program un documentar

Austria: Televiziunea publică scoate din program un documentar

Intitulat ‘Negru la Viena, de la Soliman la Alaba’, cu referire la sultanul otoman Soliman Magnificul şi la David Alaba, fundaş austriac al echipei de fotbal Bayern München, acest documentar scoate la lumină “prejudecăţile profund înrădăcinate” cu care încă se confruntă persoanele de culoare în capitala austriacă, potrivit acestui program de televiziune.

Programat pentru 4 august, documentarul a fost retras subit din grilă “fără explicaţii suplimentare”, a declarat pentru cotidienele Der Standard şi Die Presse autorul său, Teddy Podgorski Jr., care a adăugat că filmul de 25 de minute fusese totuşi validat “cu mult entuziasm” de departamentul de producţie.

Această eliminare din program vine la şapte luni după intrarea la guvernare a vicecancelarului de extremă-dreapta Heinz-Christian Strache, care de la preluarea funcţiei şi-a înmulţit atacurile la adresa ORF, acuzând această instituţie media de referinţă că răspândeşte “minciuni”.

Într-un comunicat, ORF a precizat că documentarul trebuie “refăcut” deoarece “nu mai corespundea cu ceea ce a fost comandat, atât în termeni tehnici, cât şi în privinţa formei şi conţinutului”.

Iniţial programat pentru emisiunea regională ‘Österreich Bild’ (‘Imaginea Austriei’), documentarul va fi înlocuit duminică de un reportaj despre podgoriile din capitala austriacă.

Cele mai citite

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...
Ultima oră
Pe aceeași temă