11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalAustria va folosi preşedinţia UE pentru a construi "o Europă care protejează"

Austria va folosi preşedinţia UE pentru a construi “o Europă care protejează”

La o reuniune organizată în oraşul Schladming pentru a marca preluarea pe 1 iulie de către Austria a preşedinţiei prin rotaţie a Uniunii Europene, cancelarul Kurz a spus că guvernul său va promova “o Europă care protejează” pe perioada celor şase luni în fruntea blocului comunitar.

“Dorinţa de securitate, la fel de veche ca omenirea, s-a manifestat cu toată forţa în timpul crizei migraţiei”, a declarat la rândul său preşedintele Consiliul European, Donald Tusk, prezent şi el la Schladming.

Criza politică generată de provocările migraţiei este dosarul nr.1 pe care Viena îl va avea de gestionat cu celelalte 27 de ţări din UE. Acordul încheiat vineri de liderii UE rămâne vag în ceea ce priveşte aplicarea sa, în special referitor la crearea “platformelor de debarcare” a migranţilor în afara UE.

Guvernul cancelarului Kurz, aliat al partidului de extremă dreaptă FPO, susţine o linie “dură”, pledând pentru o politică migratorie europeană mai restrictivă, inclusiv prin consolidarea protecţiei frontierelor externe ale UE.

Pe site-ul preşedinţiei austriece, el anunţă clar – “securitatea” mai întâi – şi se precizează că este vorba despre “lupta împotriva imigraţiei ilegale prin securizarea frontierelor externe”.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă