7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalAustria vrea să reducă alocațiile copiilor din străinătate. Sunt vizați inclusiv românii

Austria vrea să reducă alocațiile copiilor din străinătate. Sunt vizați inclusiv românii

Guvernul de la Viena consideră că măsura reducerii ajutoarelor sociale nu încalcă regulile UE privind interzicerea discriminării, explică Ştirile TVR.

Austria continuă astfel pe linia lui Sebastian Kurz

Ideea reducerii alocațiilor pentru copiii care trăiesc în altă țară, în timp ce părinții lor muncesc în Austria, a fost lansată cu 2 ani în urmă de Sebastian Kurz. Atunci, acesta era ministru de externe.

Kurz aprecia că este vorba despre o incorectitudine de sistem să transferi pentru 2 copii care nu trăiesc în Austria 300 de euro în România. Aceasta pentru că aici suma se apropie de venitul mediu.

Austria, guvernată de extrema dreaptă

În Austria, coaliția la putere include un partid de extremă dreapta, antiimigrație. Tema alocațiilor se anunță ușor de rezolvat. Valoarea acestor plăti variază în funcție de vârstă și de numărul copiilor, dar începe de la 114 euro pe lună pentru un singur copil.

Multe locuri de muncă din Sănătate și Construcții sunt ocupate de angajați care provin din Europa de Est: Ungaria, Slovacia sau România.

Executivul austriac vrea să facă economii de 2,5 miliarde de euro prin reducerea facilităților sociale și a ajutoarelor pentru refugiați.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă