16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalAutoritatea electorală a anulat alegeri, în Rusia

Autoritatea electorală a anulat alegeri, în Rusia

Aparentul câştigător al alegerilor, candidatul din partea Partidului Comunist, Andrei Işcenko, a acuzat o falsificare a voturilor, după ce micul avans pe care îl avea în faţa candidatului partidului Rusia Unită, aflat la putere, a fost inversat în timpul numărării de noapte a voturilor.

Partidul Comunist este al doilea partid ca forţă din Federaţia Rusă, după partidul Rusia Unită pro-Kremlin, susţinut de preşedintele Vladimir Putin. “Recomandăm ca membrii Comisiei Electorale din regiunea Primorie să consideră nule şi nevalide alegerile locale”, a anunţat autoritatea federală într-un comunicat transmis de agenţia de presă rusă Interfax.

“Astăzi este imposibil să se determine cu certitudine în favoarea cui ar fi putut fi acele voturi”, se spune în comunicat, care o citează pe preşedinta Comisiei Electorale Centrale, Ella Pamfilova.

Işcenko înregistra un mic avans faţă de contracandidatul său, Andrei Tarasenko, în seara zilei de duminică, după numărarea a 95% din voturi. Însă după aceasta Işcenko aparent a pierdut în timpul nopţii. El a acuzat, într-o înregistrare video postată pe contul său de Facebook, că rezultatele voturilor din mai multe zone, inclusiv din capitala regiunii, Vladivostok, au fost falsificate.

Andrei Işcenko a anunţat luni că a intrat în greva foamei, însă a doua zi a postat imagini video care îl arătau cum gătea peşte la foc în aer liber, cu următorul text: “O grevă a foamei este în mod evident imposibilă. Am nevoie de putere”.

Cele mai citite

Platforma OnlyFans se confruntă cu o anchetă în Marea Britanie

Autoritatea britanică de reglementare în domeniul mass-media, Ofcom, a deschis o investigație pentru a stabili dacă site-ul OnlyFans, destinat exclusiv adulților, face suficiente eforturi...

edilul-șef s-a tuns (Nic)ușor, dar spațiul verde a rămas netoaletat

Ilustrație: Marian Avramescu În literatură, tema comuniunii omului cu natura a fost și este abordată de numeroși autori de renume. În cazul primarului general al...

FCSB serbează titlul de campioană: “Made in ciobanii”

Ilustrație: Marian Avramescu Campioana Italiei la fotbal, Inter Milano, a lansat un trend, după ce au sărbătorit victoria finală în Serie A printr-un dans...
Ultima oră
Pe aceeași temă