Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Autorităţile turce au arestat 56 de persoane pentru presupuse legături cu Gulen

Autorităţile turce au arestat 56 de persoane pentru presupuse legături cu Gulen

Autorităţile turce au arestat 56 de persoane, dintre care 48 de soldaţi, pentru presupuse legături cu clericul Fethullah Gulen, aflat în SUA şi pe care Ankara îl acuză că a orchestrat tentativa de puci eşuată din 2016 împotriva preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan.

Rl online 0 comentarii

Potrivit cotidianului Hurriyet, cei 56 fac parte din rândul a 89 de persoane a căror arestare a fost ordonată în cadrul unei investigaţii întreprinse de către procurori din Istanbul.

De la puciul din 2016, în care şi-au pierdut viaţa 250 de persoane, autorităţile au procedat constant la astfel de măsuri împotriva celor suspectaţi că ar fi susţinători ai lui Gulen. Clericul a respins orice implicare în tentativa de puci.

Turcia a arestat 160.000 de persoane şi a demis din posturi de la tentativa de puci aproape acelaşi număr de funcţionari, indica în martie biroul ONU pentru drepturile omului. Din numărul respectiv, peste 50.000 au fost puşi oficial sub acuzare şi sunt ţinuţi în detenţie în perioada proceselor.

Aliaţii occidentali ai Turciei au criticat represaliile, care au avut loc în condiţii de stare de urgenţă, ce a fost declarată la scurt timp după puci şi care a fost ridicată în iulie 2018.

Criticii lui Erdogan îl acuză că se foloseşte de puciul eşuat ca pretext pentru a reduce la tăcere disidenţa. Ankara a afirmat în schimb că măsurile sunt necesare pentru a combate ameninţările la adresa securităţii naţionale.

Comentarii

loading...