10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInternaționalAutorul atacului de pe podul Westminster folosea steroizi anabolizanți, potrivit anchetei

Autorul atacului de pe podul Westminster folosea steroizi anabolizanți, potrivit anchetei

Acesta ar fi consumat substanțele în orele sau zilele dinaintea atacului, a relevat audierea de luni în acest caz, de la tribunalul londonez Old Bailey, potrivit Reuters.

Atacul comis de Khalid Masood (52 de ani) a fost primul din cele cinci înregistrate anul trecut în Marea Britanie despre care poliţia britanică a confirmat că au avut motivaţie teroristă.

În timpul audierii de luni, Gareth Patterson, avocatul rudelor celor patru victime de pe podul Westminster, a afirmat că rudele doresc răspunsuri despre modul în care Masood, care era cunoscut de serviciile de informaţii interne britanice MI5, s-a radicalizat şi despre motivele pentru care el a putut distribui un document extremist prin intermediul WhatsApp.

Guvernul britanic exercită presiuni tot mai mari asupra companiilor specializate pentru a înlătura conţinutul extremist şi să ţină sub control aplicaţiile criptate care, în opinia lor, le permit teroriştilor şi infractorilor să comunice fără a fi monitorizaţi de poliţie şi servicii de informaţii.

Poliţia britanică susţine că Masood şi-a plănuit şi pus în practică atacul de unul singur, în pofida revendicării din partea organizaţiei Statul Islamic, deşi un raport dat publicităţii în decembrie a confirmat că el era cunoscut serviciilor de informaţii MI5 pentru colaborare cu extremiştii, în special între anii 2010 şi 2012, fără a fi considerat o ameninţare, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...
Ultima oră
Pe aceeași temă