7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalAvioane israeliene au atacat poziții ale regimului de la Damasc

Avioane israeliene au atacat poziții ale regimului de la Damasc

Un comandant al milițiilor pro-Assad a declarat că avioane israeliene au bombardat o bază a regimului de la Damasc. Baza era folosită de forțele iraniene și a mai fost bombardată de Israel.

Atacul s-a produs la scurt timp după ce președintele SUA, Donald Trump, a anunțat retragerea din acordul nuclear cu Iranul și a avertizat că expansiunea iraniană va fi stopată.

Anterior deciziei, SUA, Franța și Marea Britannie și-au suplimentat forțele la granițele Siriei și Libanului, iar Israelul a anunțat că Teheranul pregătește un atac din Siria.

Armata israeliană a raportat „mișcări militare neobișnuite ale forțelor iraniene din Siria”, ordonând să se deschidă adăposturile din Înălțimile Golan, de la granița cu Siria.

La rândul său, imediat după discursul lui Trump, Pentagonul a anunțat că există semne că Iranul pregătește un atac asupra Israelului din Siria. De asemenea, personalul diplomatic american a fost avertizat să evite zona de la granița cu Siria.

Săptămâna trecută, după discursul adresat națiunii de către premierul israelian Benjamin Netanyahu despre pericolul reprezentat de Iran, autoritățile au anunțat închiderea spațiului aerian pentru zboruri civile deasupra Înălțimilor Golan până la sfârșitul lunii mai.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă