5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalAvion, prăbușit la scurt timp după decolare

Avion, prăbușit la scurt timp după decolare

UPDATE: Nu sunt semne că ar exista supravieţuitori în urma prăbuşirii în mare a unui avion de pasageri indonezian cu 189 de oameni la bord, a anunţat luni coordonatorul operaţiunilor de căutare, adăugând că au fost localizate bucăţi de trupuri şi din epavă, informează dpa.

“Am cercetat suprafaţa apei şi nu am găsit supravieţuitori”, a declarat pentru dpa şeful Agenţiei Naţionale Indoneziene pentru Operaţiuni de Căutare şi Salvare, Muhammad Syaugi. Scafandri încearcă să ajungă la fuzelajul aparatului, care s-ar afla pe fundul mării, la o adâncime de circa 35 de metri, a adăugat el.

Fotografii postate pe Twitter de Agenţia pentru Managementul Dezastrelor Naţionale arată resturi precum un telefon mobil distrus, o geantă ruptă şi o bucată mare ce pare a proveni de la avion. Acestea au fost găsite de echipajul unei nave ce aparţine companiei de petrol Pertamina, a precizat purtătorul de cuvânt al agenţiei, Sutopo Nugroho.

Avionul a dispărut în apropiere de Karawang în provincia Java de Vest, a declarat Yusuf Latif, un purtător de cuvânt al Agenţiei naţionale de căutare şi salvare.

“S-a confirmat că avionul s-a prăbuşit”, a declarat Yusuf Latif, potrivit Reuters.

Avionul a pierdut contactul la 13 minute după decolare, potrivit acestui oficial. Avionul era un Boeing 737 MAX 8, conform serviciului de monitorizare aeriană Flightradar 24. Conform sursei citate, după decolare avionul s-a înscris pe o traiectorie spre sud-vest, apoi a virat la sud şi din nou spre nord-est, pentru ca semnalul său să se întrerupă brusc deasupra Mării Java, nu departe de coastă.

Nu se ştie pentru moment câţi pasageri se aflau la bord.

“Nu putem furniza niciun comentariu în acest moment. Încercăm să adunăm toate datele şi informaţiile”, a declarat Edward Sirait, CEO al Lion Air Group.

Latif a mai declarat că o echipă de salvare a fost trimisă în apele din largul Karawang după apariţia unor informaţii potrivit cărora echipajul unui remorcher a văzut avionul prăbuşindu-se.

Avionul a decolat de pe aeroportul Soekarno-Hatta la ora locală 06.20 şi urma să aterizeze la Pangkal Pinang, un oraş de pe insula Bangka, o oră mai târziu.

Indonezia, arhipelag din Asia de Sud-Est cu 17.000 de insule şi insuliţe, este foarte dependentă de legăturile aeriene, iar accidentele sunt frecvente.

Un adolescent de 12 ani a supravieţuit în luna august unui accident de avion soldat cu opt morţi într-o zonă muntoasă din provincia izolată Papua.

În decembrie 2016, 13 persoane au murit într-un accident al unui avion militar în apropiere de Timika, o altă regiune muntoasă din Papua.

În august 2015, un avion ATR 42-300 al companiei indoneziene Trigana Air, care transporta 44 de pasageri adulţi, cinci copii şi cinci membri ai echipajului, toţi indonezieni, s-a prăbuşit din cauza vremii nefavorabile în munţii Bintang. Nu au fost găsiţi supravieţuitori, notează AFP.

Cele mai citite

Ministerul Mediului a alocat un miliard de lei pentru programul Rabla Plus 2024

Ministerul Mediului a alocat un miliard de lei pentru programul Rabla Plus 2024, prin care se oferă subvenții pentru achiziționarea de automobile electrice și...

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...

Ciucă și Ciolacu le prezintă filialelor din București candidatul unic. Cel mai probabil este Cîrstoiu. Se așteaptă reacția Gabrielei Firea

Liderii PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, se întâlnesc, marți dimineață, cu liderii filialelor din București ale ambelor partide, pentru a le...
Ultima oră
Pe aceeași temă