Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Accidentul de la Smolensk   (Foto: www.baaa-acro.com)

Accidentul de la Smolensk (Foto: www.baaa-acro.com)

Avionul în care a murit președintele Poloniei a avut o explozie la una dintre aripi. A fost atentat?

Avionul în care a murit președintele Poloniei s-a prăbușit după ce a avut loc o explozie la una dintre aripi, relevă ultimele date ale anchetei, potrivit postului Radio Poland, citat de Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

Accidentul aviatic din apropierea oraşului Smolensk (Rusia), produs în anul 2010, soldat cu moartea preşedintelui polonez Lech Kaczynski şi a altor 95 de oficiali, a fost cauzat de o explozie produsă la aripa stângă a aeronavei, au anunţat, miercuri, anchetatorii polonezi.

Potrivit unui raport al autorităţilor poloneze, accidentul aviatic nu a fost urmarea unei erori de pilotaj sau a condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Explozia de la aripa stângă a avionului s-a produs când aeronava se afla la aproximativ 900 de metri de aeroportul din Smolensk. Ulterior, a explodat şi fuselajul aeronavei, aspect ce a dus la prăbuşirea avionului în care se afla preşedintele polonez, au anunţat anchetatorii.

Raportul anchetatorilor polonezi a fost publicat la o zi după comemorarea a opt ani de la catastrofa aeronautică de la Smolensk.

Președintele Lech Kaczynski şi alți 95 de oficiali polonezi de rang înalt, inclusiv şeful Statului Major al armatei şi guvernatorul Băncii centrale, se aflau la bordul aeronavei. Delegaţia de stat urma să participe la ceremonii de comemorare a câtorva mii de ofiţeri din cadrul armatei poloneze care au fost masacraţi în pădurea Katyn din Rusia de către poliţia secretă sovietică în anul 1940. Acel masacru a fost negat de autoritățile de la Moscova, până în anul 1990.

Comentarii

loading...