Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Avocaţii fostului director de campanie al lui Trump îi cer judecătorului să dea dovadă de clemenţă

Avocaţii fostului director de campanie al lui Trump îi cer judecătorului să dea dovadă de clemenţă

Avocaţii fostului director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, au cerut vineri judecătorului desemnat cu stabilirea pedepsei clientului lor să îl condamne "la mult mai puţin" decât maximul de 24 de ani de închisoare pe care îi riscă, relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

Paul Manafort, 69 de ani, a fost găsit vinovat de un tribunal din Virginia, în august 2018, de fraudă bancară şi evaziune fiscală. Un judecător urmează să decidă pedeapsa lui la 7 martie.

Potrivit unei evaluări a Ministerului Justiţiei, Paul Manafort, un apropiat al lui Donald Trump care a condus campania acestuia timp de două luni, ar trebui să fie condamnat la o pedeapsă cuprinsă între ''235 şi 293 de luni'', între 19 şi 24 de ani de închisoare.

O pedeapsă "clar disproporţionată în raport cu infracţiunile pentru care Paul Manafort a fost condamnat", au estimat avocaţii săi, care au solicitat o pedeapsă "cu mult mai puţin" importantă decât cea sugerată de Ministerul Justiţiei, argumentând că Paul Manafort are cazierul curat şi că sănătatea clientului lor s-a deteriorat în cele nouă luni petrecute în închisoare.

Paul "Manafort recunoaşte că procesul este corect, acceptă verdictul juriului şi îşi exprimă regretul pentru acţiunile sale", au mai scris avocaţii.

Într-un alt proces în capitala Washington, Paul Manafort, un fost lobbyist, a acceptat în septembrie să pledeze vinovat de conspiraţie contra Statelor Unite ale Americii şi de obstrucţionarea justiţiei.

Justiţia a ajuns însă la concluzia că el a minţit FBI în cadrul acordului său de cooperare, iar biroul procurorului special a cerut o pedeapsă exemplară.

Paul Manafort este unul din cei şapte foşti asociaţi sau consilieri ai lui Donald Trump inculpaţi în cadrul anchetei procurorului special, Robert Mueller, care investighează asupra unei posibile înţelegeri secrete între echipa de campanie a lui Trump şi Rusia în cursul alegerilor prezidenţiale din 2016.

Comentarii

loading...