8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalAvocatul Michael Cohen îl numeşte pe Trump 'rasist', 'escroc' şi 'trişor'

Avocatul Michael Cohen îl numeşte pe Trump ‘rasist’, ‘escroc’ şi ‘trişor’

Declaraţia indică şi faptul că Michael Cohen intenţionează să aducă la audiere documente despre care susţine că oferă dovezi ‘incontestabile’ că mărturia sa este ‘corectă şi adevărată’.

Printre aceste documente se numără şi o copie a unui cec despre care Cohen susţine că i l-a scris Trump din contul său personal după ce a deveni preşedinte, pentru a-i returna avocatului banii plătiţi pentru confidenţialitatea actriţei de filme pornografice Stephanie Clifford, cunoscută sub numele de scenă Stormy Daniels, pentru a-i spori miliardarului şansele de victorie la alegerile din 2016.

Dacă plata către Stephanie Clifford a avut ca scop să îi cumpere tăcerea asupra presupusei sale aventuri cu Trump pentru a-i spori acestuia şansele la alegeri şi dacă Trump nu a raportat plata ca o cheltuială de campanie în declaraţiile de avere – aşa cum susţin Cohen şi procurori guvernamentali că s-a întâmplat -, atunci acest lucru ar putea fi o infracţiune.

Avocatul preşedintelui, Rudy Giuliani, a spus că Trump i-a înapoiat banii lui Cohen pentru respectivele plăţi printr-o sumă de 35.000 de dolari pe lună reţinută din contul personal al familiei sale. În cazul în care Cohen va putea să le ofere congresmenilor o copie a cecului, acest lucru ar contrazice afirmaţia lui Giuliani.

Mărturia lui Cohen indică de asemenea că el va oferi declaraţii financiare din 2011 şi până în 2013 pe care Trump le-a trimis către Deutsche Bank şi alte instituţii, precum şi copii ale unor scrisori despre care avocatul susţine că le-a scris la indicaţiile lui Trump pentru a ameninţa şcolile unde a studiat preşedintele să nu facă publice notele acestuia.

“Îmi este ruşine că am ales să iau parte la ascunderea actelor ilicite ale lui Trump, în loc să îmi ascult conştiinţa. Îmi este ruşine pentru că ştiu cine este dl Trump”, precizează Cohen în declaraţia sa.

Cohen va mai susţine în mărturia sa că Trump, în calitate de candidat prezidenţial, a ştiut că Roger Stone, consilier de campanie pus recent sub acuzare, a vorbit cu Julian Assange despre decizia WikiLeaks de a face publice e-mailuri ale Comitetului Democrat Naţional, dar şi că Trump a ştiut şi chiar a condus negocierile pentru construirea unui Trump Tower la Moscova pe tot parcursul campaniei din 2016 şi a minţit în legătură cu asta deoarece “nu s-a aşteptat niciodată să câştige alegerile”.

Potrivit lui Cohen, Trump nu a intenţionat niciodată să câştige nici măcar alegerile primare republicane şi cu atât mai puţin alegerile generale, dar şi că a văzut intrarea sa în tabăra Partidului Republican în 2016 ca o oportunitate de a-şi spori imaginea.

Trump le spunea des lui Cohen şi altora că participarea sa la campania din 2016 va fi “cea mai mare reclamă din istoria politică”, potrivit declaraţiei fostului său avocat.

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă