15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalBăncile ar trebui să plătească bonusuri în acţiuni, nu în numerar

Băncile ar trebui să plătească bonusuri în acţiuni, nu în numerar

Regulile adoptate după criza financiară – plafonarea bonusurilor şi cât de mult din compensaţie este plătită în numerar – au sprijinit obiectivul autorităţilor de reglementare de a forţa băncile să nu-şi asume riscuri. Din cauza complexităţii schemelor de compensare, băncile încă pot majora primele acordate celor care îşi asumă riscuri oferind prea puţine detalii privind plata, a explicat Andrea Enria la o conferinţă desfăşurată la Dublin.

Acesta susţine că este de competenţa guvernelor să decidă “dacă cerinţele legale sunt respectate” pentru a lua în considerare atenuarea restricţiilor şi a plafonării bonusurilor la băncile care au beneficiat de sprijinul financiar al statului.

Compensaţiile financiare rămân extrem de important, a declarat Enria, adăugând că Mecanismul unic de supervizare (SSM) va căuta să asigure o abordare mult mai armonizată pentru a contracara faptul că ţările implementează aceleaşi reglementări în moduri diferite.

Bancherii prezenţi la o conferinţa desfăşurată la Dublin s-au plâns că plafonarea bonusurilor introdusă în Irlanda în timpul crizei financiare face dificilă atragerea şi păstrarea angajaţilor cheie.

Întrebat dacă este adecvată menţinerea acestor reglementări, Enria a explicat că autorităţile de la Dublin au trebuit “să intervină masiv” în sectorul bancar şi statul încă este acţionar majoritar în unele bănci, aşa că este de competenţa Guvernului să stabilească dacă se pot atenua reglementările privind bonusurile.

De asemenea, Enria a reafirmat că, deşi băncile au făcut progrese cu reducerea creditelor neperformante (NPL) moştenite de la precedenta recesiune, valoarea noilor împrumuturi neperformante “este mai degrabă ridicată” şi trebuie luate măsuri.

Cele mai citite

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă