Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Băncile fug din Marea Britanie. Londra pierde 10.000 de locuri de muncă şi 1800 de miliarde de euro

Londra ar putea pierde 10.000 de locuri de muncă bancare şi 20.000 de funcţii în serviciile financiare, pe măsură ce clienţii mută 1.800 de miliarde de euro active din Marea Britanie, pe fondul Brexit-ului, informează, joi, Bloomberg citat de Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

Implicaţiile pentru Marea Britanie sunt substanţiale, deoarece finanţele şi serviciile profesionale conexe aduc în jur de 248 de miliarde de dolari pe an, reprezentând 12% din economia britanică.

Băncile Morgan Stanley, Citigroup Inc., Standard Chartered Plc. şi Nomura Holdings Inc. au ales oraşul german ca sediu central din Uniunea Europeană, pentru a asigura accesul permanent la piaţa unică.

Potrivit presei internaţionale, Frankfurt va deveni cel mai mare câştigător al luptei pentru mii de locuri de muncă transferate de la băncile din Londra, care îşi vor muta sediile din capitala Marii Britanii în UE, pentru a avea acces permanent la piaţa unică după Brexit.

Comentarii

loading...