7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalBannon, fostul consilier de campanie al lui Trump, pledează nevinovat pentru deturnare...

Bannon, fostul consilier de campanie al lui Trump, pledează nevinovat pentru deturnare de fonduri

Steve Bannon a pledat nevinovat la acuzațiile de fraudă referitoare la campania Zidului de la frontiera cu Mexicul
 
Potrivit New York Times, fostul consilier al lui Trump a fost reținut în ieri dimineață pe un iaht de 35 de milioane de dolari deținut de miliardarul chinez Guo Wengui.
 
 
Steve Bannon va fi eliberat pe o cauțiune de 5 milioane de dolari, susținută de 1,75 milioane de dolari în numerar sau imobiliare.
 
Fostul consilier senior Al lui Trump are la bază până pe 3 septembrie pentru a reuni această garanție.
 
Judecătorul a mai spus că o condiție pentru cauțiune este ca Steve Bannon să nu folosească “avioane private sau iahturi sau bărci private”.
 
Steve Bannon a apărut în instanță prin video. Fostul consilier Al lui Trump purta o mască de albă și o cămașă cu nasturi și părea ars de soare pe față, transmite The Guardian.
 
Bannon a fost arestat la 7:15 am pe un iaht în largul coastei Connecticutului, s-a spus în instanță. A fost adus la New York câteva ore mai târziu.
 
Avocatul lui Bannon a pledat nevinovat pentru acuzațiile de fraudă cu care se confruntă. Bannon este acuzat că a folosit bani de la grupul său anti-imigranți “Construim Zidul” pe cheltuieli personale.

 

Știrea inițială

Steve Bannon, unul dintre arhitecţii campaniei prezidenţiale a magnatului newyorkez în 2016, este acuzat că, împreună cu alţi trei reprezentanţi ai site-ului ‘We Build The Wall’ (Construim Zidul), a deturnat bani de la sute de mii de donatori. 

Conform procuroarei Audrey Strauss, fondurile fuseseră strânse prin intermediul unui site de finanţare participativă.

Prin schema de strângere de fonduri s-ar fi adunat peste 25 de milioane de dolari, iar Bannon ar fi folosit sute de mii de dolari în scop personal. Deturnările au început în decembrie 2018, conform anchetatorilor.

În timp ce le dădeau asigurări donatorilor că toţi banii adunaţi prin acest site vor fi folosiţi la ridicarea zidului – simbol al politicii dure faţă de migraţie a lui Donald Trump -, Bannon şi ceilalţi trei responsabili au deturnat o parte din fonduri printr-o organizaţie fără scop lucrativ şi o firmă-paravan, folosind în special facturi false, au adăugat anchetatorii.

Bannon, fost responsabil al site-ului conservator Breitbart News, va trebui să răspundă la două capete de acuzare – fraudă şi spălare de bani -, fiecare fiind pasibilă de o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare.

Toţi cei patru inculpaţi au fost arestaţi joi. Celelalte trei persoane implicate în acest caz sunt Brian Kolfage, fondator al site-ului ‘We Build The Wall’, Andrew Badolato şi Timothy Shea.

Anunţul privind inculparea lui Bannon vine în contextul în care Trump este în urma contracandidatului democrat Joe Biden în sondajele de opinie de dinaintea scrutinului prezidenţial de la 3 noiembrie.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Gabriela Ruse, în „sferturile” turneului WTA de la Rouen

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Rouen, după ce a învins-o în trei seturi pe Clara...

Alexandru Rafila are încredere în rezultatele anchetei de la Spitalul „ Sf. Pantelimon” din București

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu are niciun motiv să considere că rezultatele anchetei interne de la Spitalul "Sf. Pantelimon" nu...

Cu o mână și jumătate pe primul titlu din ultimii 9 ani! FCSB poate deveni campioană în weekend

După patru etape din play-off, FCSB are 13 puncte avans în fruntea Ligii 1 și poate deveni matematic campioană în acest weekend, prin jocul...
Ultima oră
Pe aceeași temă