14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalBărci scufundate. Cel puţin 25 de morţi, în Filipine

Bărci scufundate. Cel puţin 25 de morţi, în Filipine

Aceste trei ambarcaţiuni s-au răsturnat în strâmtoarea Guimaras, în arhipelagul Visayas de Vest, după ce au fost surprinse de deteriorarea bruscă a vremii cauzată de vânturile sud-vestice legate de muson.

Paisprezece cadavre au fost recuperate în ultimele ore, crescând bilanţul la 25 de morţi, a declarat pentru AFP Franco Agudo, purtătorul de cuvânt al apărării civile.

Şeful poliţiei regionale, Rene Pamuspusan, a confirmat bilanţul duminică, precizând că şase persoane sunt date dispărute şi 55 au fost salvate.

Cele trei bărci din lemn echipate cu vele asigurau legătura dintre portul Iloilo, de pe insula Panay, şi insula Guimaras.

Două dintre ele s-au răsturnat aproape în acelaşi timp sâmbătă în jurul prânzului, determinând autorităţile locale să întrerupă cursele. Călătoriile s-au reluat după-amiaza şi atunci a naufragiat şi cea de-a treia barcă.

“Vântul s-a intensificat şi valurile au crescut dintr-o dată”, a declarat sâmbătă ziariştilor purtătorul de cuvânt al gărzilor de coastă, Armand Balilo.

Frecvente în Filipine, accidentele maritime se produc cel mai adesea din cauza standardelor de siguranţă nesigure, controalelor superficiale şi supraîncărcării navelor.

Naufragiile sunt mai frecvente la mijlocul anului, când arhipelagul este măturat în mod regulat de taifunuri. 

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă