13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalBazele SUA se află în raza de acţiune a rachetelor iraniene, avertizează...

Bazele SUA se află în raza de acţiune a rachetelor iraniene, avertizează un comandant iranian

“Toată lumea ştie că toate bazele americane şi portavioanele lor, pe o distanţă de până la 2000 de kilometri în jurul Iranului, se află în raza de acţiune a rachetelor noastre”, a afirmat comandantul forţelor aerospaţiale ale Gardienilor revoluţiei din Iran, Amir Ali Hajizadeh, potrivit agenţiei semioficiale Tasnim.

Comentariile acestuia survin după ce sâmbătă secretarul de stat american Mike Pompeo a acuzat Iranul pe Twitter că “a lansat un atac fără precedent împotriva aprovizionării energetice mondiale”, după un bombardament cu drone asupra a două instalaţii petroliere din Arabia Saudită. Atacul, revendicat de rebelii yemeniţi houthi, a declanşat incendii la două instalaţii petroliere ale gigantului Aramco. Secretarul de stat american a susţinut în mesajul său pe Twitter că nu există dovezi că atacul a provenit din Yemen.

Purtătorul de cuvânt al MAE de la Teheran, Abbas Moussavi a respins duminică acuzaţiile şefului diplomaţiei americane, dând de înţeles că acestea ar avea ca scop să justifice “viitoare acţiuni” împotriva Iranului.

“Astfel de acuzaţii şi remarci sterile şi oarbe sunt de neînţeles şi lipsite de sens”, a declarat Moussavi într-un comunicat în care menţionează că acestea vizează să “strice reputaţia unei ţări cu obiectivul de a crea un cadru pentru viitoare acţiuni împotriva sa”.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă