12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalBelarus impune sancțiuni diplomatice împotriva Poloniei și a Lituaniei. Se pregătește România

Belarus impune sancțiuni diplomatice împotriva Poloniei și a Lituaniei. Se pregătește România

Drept sancțiune pentru faptul că încurajează Opoziția din Belarus, regimul președintelui Lukașenko şi-a rechemat ambasadorii din Polonia şi din Lituania şi a cerut acestor două ţări să-şi reducă numeric personalul care activează în ambasadele lor de la Minsk.

Alături de Polonia și de Lituania, o altă țară din NATO și din UE care a criticat regimul Lukașenko este România, fapt pentru care este de așteptat ca sancțiuni similare să fie decise și asupra României.

Până la acel moment, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României a anunțat că susține în continuare poziția exprimată de Polonia și de Lituania cu privire la Belarus.

“Presiunile autorităţilor din Belarus asupra unor state membre UE, Polonia şi Lituania, ca să îşi retragă ambasadorii, nu ajută la încheierea crizei actuale şi nici nu vor afecta solidaritatea între statele membre UE. Susţinem pe deplin deciziile UE cu privire la situaţia din Belarus”, precizează un mesaj postat pe pagina de Twitter a Ministerului de Externe al României.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU