20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalBelarus răspunde UE cu sancțiuni de represalii și amenințând „consecințe mai grave”

Belarus răspunde UE cu sancțiuni de represalii și amenințând „consecințe mai grave”

 

Belarusul a anunțat sancțiuni de represalii împotriva Uniunii Europene după ce UE a impus sancțiuni asupra a aproape 40 de oficiali bieloruși care au fost acuzați că au „falsificat” rezultatul alegerilor din august, care au declanșat tulburări la nivel național.

 

Chiar dacă declarația Ministerului de Externe din Belarus nu a inclus lista sancțiunilor, a spus că „partea bielorusă, începând de astăzi, pune în aplicare o listă de sancțiuni de represalii”.

Amenințând „consecințe mai grave” dacă UE intensifică „numărul sancțiunilor”.

Ministerul de Externe din Belarus a spus că ar putea renunța la programele și proiectele comune sau să revizuiască relațiile diplomatice pe care le împarte în prezent cu Uniunea.

În declarația sa, acesta a mai spus că Belarusul a fost întotdeauna împotriva confruntării, dar este hotărât să răspundă „acțiunilor neprietenoase” pentru a proteja securitatea națională.

„Belarusul este întotdeauna, în cuvinte și în fapte, împotriva confruntării. Suntem pentru dialog și înțelegere. Însă, în calitate de stat suveran, suntem hotărâți, deși nu fără regret, să răspundem acțiunilor neprietenoase pentru a ne apăra în mod natural interesele naționale ”, se arată în declarație.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...
Ultima oră
Pe aceeași temă