23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalBelarus: Trei jurnalişti au fost arestaţi

Belarus: Trei jurnalişti au fost arestaţi

Doi jurnalişti de la site-ul de ştiri Tut.By şi un jurnalist al agenţiei BelaPAN au fost încarceraţi, a declarat Comisia de anchetă din Belarus într-un comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, cele două mijloace de informare sunt suspectate că s-au conectat la serviciile agenţiei de presă BelTA, controlată de stat, fără să plătească pentru a avea acces la informaţii.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei jurnalişti riscă până la doi ani de închisoare şi interzicerea temporară de a-şi exercita profesia, conform legii din Belarus.

Editura Beloruskaia Nauka este de asemenea vizată în acelaşi caz, au declarat anchetatorii, care susţin că au înregistrat în 2017 şi 2018 peste 15.000 de conexiuni neautorizate la serviciile agenţiei BelTA, având drept rezultat “un prejudiciu important”.

Responsabili ai Beloruskaia Nauka, BelaPan şi Tut.by “sunt implicaţi în această activitate ilegală”, a afirmat Comisia de anchetă.

Belarus, condus cu o mână de fier de preşedintele Alexander Lukaşenko din 1994, menţine un control constant asupra mass-media, control întărit după protestele din martie 2017, care au condus la sute de arestări.

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă