9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalBELIZE JASMINE HARTIN, iubită de miliardar, încarcerată cu scorpioni

BELIZE JASMINE HARTIN, iubită de miliardar, încarcerată cu scorpioni

După ce un prieten polițist a fost împușcat în timp ce admirau luna împreună pe un debarcader din San Pedro, Belize, Jasmine Hartin a fost acuzată de omucidere din culpă.


FOTO Poliția încearcă să stabilească circumstanțele care au condus la moartea lui Henry Jemmott Credit: Facebook / Henry Jemmott

După ce i s-a refuzat în mod neașteptat cauțiunea, avocații ei au cerut urgent o ședință a Curții Supreme pentru a o elibera înainte de a ajunge la închisoarea centrală a țării.
 
Hartin, în vârstă de 32 de ani, a fost escortată de o polițistă în afara stației în spatele unei mașini de golf. Deși a fost încătușată, i s-a permis să-și așeze o geantă peste încheieturi pentru a ascunde cătușele.
 
A fost dusă pe lângă un memorial ridicat în afara secției de poliție în memoria camaradului lor căzut, superintendentul Henry Jemmott.
 
O fotografie înrămată a lui Jemmott fusese așezată pe o masă însoțită de o rugăciune care îi cerea Sfântului Arhanghel Mihail „să ne protejeze împotriva răutății și a curselor diavolului. . . Împins în iad de Satana și de toate duhurile rele care rătăcesc prin lume pentru ruina sufletelor. ” Datele nașterii și morții lui Jemmott erau scrise sub „răsăritul soarelui” și respectiv „apusul soarelui”.
 
Hartin a fost adusă de pe insula de vacanță Ambergris Caye în orașul Belize pe o barcă de pescuit, SEAductress, angajată de poliție. Nava a acostat la Barracks Pier, un loc de pescuit preferat din orașul Belize.
A fost plasată în cătușe, în spatele unei dube albastre de poliție pentru călătoria de 25 de kilometri până la închisoarea din satul Hattieville, unde își va aștepta procesul.
 
„Jasmine a fost adusă în siguranță la închisoarea Majestății Sale”, a declarat Chester Williams, comisarul de poliție.
 
Viața ei profesională a fost construită pe ofertarea de case somptuoase și apartamente de vacanță opulente pentru elita din paradis, scrie The Times.
 
Închisoarea în care este deținută a fost prezentată în seria documentară Netflix Inside the World’s Toughest Prisons [ În interiorul celei mai dure închisori].
 
Acum doi ani, un prizonier care își aștepta procesul acolo i-a dat în judecată, spunând că a fost ținut într-o celulă cu un criminal condamnat, făcându-l să se teamă pentru siguranța și viața sa, potrivit unui raport al Drepturilor Omului al Departamentului de Stat american. Prizonierul s-ar fi plâns că nu are lumina soarelui, pătură sau așternut, iar celula sa a fost infestată de scorpioni, tarantule, milipede și gândaci. El a pretins că fecalele nu i-au fost îndepărtate și i s-a administrat un vaccin împotriva tuberculozei împotriva voinței sale.
 
De vineri, Hartin, iubita lui Andrew Ashcroft, în vârstă de 43 de ani, fusese închisă într-o celulă mică, în căldura unui post de poliție subtropical.
Singura ei companie din secția de poliție San Pedro, zugrăvită in culori galben și verde, a venit de la ofițerii de poliție care i-au luat declarațiile și echipa de apărare care se luptă pentru a o elibera. În apele de lângă celula inițială, scafandrii și vizitatorii explorează coralii celui mai mare recif barier din lume, din afara Australiei.
 
Lui Hartin i s-a refuzat cauțiunea la prima apariție în fața magistraților stațiunii. Cetățenia ei canadiană prezintă un risc de fugă în ochii unor polițiști.
 
Avocații ei, fostul procuror general al țării, Godfrey Smith și Hector Guerra, ambii din Marine Parade Chambers, din orașul Belize, se grăbeau să facă apel, astfel încât să poată evita să fie adusă la închisoarea în care deținuții în sistem preventiv sunt puși laolaltă cu criminali periculoși.
 
Cu greu ar putea exista un contrast mai mare cu confortul lui Hartin în calitate de director de stil de viață și experiență la Hotelul Alaia Belize Autograph Collection, care vizează călătorii în luna de miere, petreceri de nuntă și pasionați de scufundări. Descriu jurnaliștii de la The Times condițiile.
 
Hotelul ei oferă vile de vacanță „lucrate cu măiestrie”, cu terase acoperite pe malul mării, piscine private și o „echipă personală de concierge pentru a vă asigura că vizita dvs. este realizată manual după preferințele dumneavoastră”. Tariful începe de la 2.239 USD pe noapte. Directorul general al hotelului Alaia este Andrew Ashcroft, fiul mai mic al fostului vicepreședinte conservator, Lord Ashcroft.
 
 
Înainte de a lucra la hotelul Alaia, Hartin a fost agent imobiliar pentru Sancas Realty din Belize, vânzând case de lux către investitori din America de Nord și Marea Britanie.
Jemmott, în vârstă de 42 de ani, era prieten cu Hartin și Andrew Ashcroft.
 
 
Polițistul „socializase în compania lor” înainte de moartea sa, potrivit localnicilor.
 
Se înțelege că Hartin le-a spus ofițerilor că ea și Jemmott au decis să iasă să privească luna.
 
Se spune că a susținut că i-a făcut polițistului un masaj la umeri. Ea i-a întins un pistol pe care l-a lăsat întins pe debarcader atunci când arma s-a descărcat, împușcându-l accidental în ceafă.
 
O acuzație de omor prin neglijență în Belize poate duce mai degrabă la o amendă decât la închisoare.
 
Vinovații pot plăti mai puțin de 20,00 USD.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...
Ultima oră
Pe aceeași temă