Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Benjamin Netanyahu aprobă intervențiile militare occidentale din Siria

Benjamin Netanyahu aprobă intervențiile militare occidentale din Siria

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi-a exprimat sâmbătă susţinerea pentru loviturile aeriene împotriva Siriei, lansate noaptea trecută de SUA, Franţa şi Regatul Unit, informează AFP.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Potrivit postului public de radio, Israelul a fost anunţat dinainte despre riposta la presupusa folosire a unui gaz toxic, împotriva rebelilor sirieni. Luni, Israelul a condamnat atacul chimic de sâmbăta trecută de la Douma, în apropierea capitalei siriene, şi a acuzat regimul de la Damasc de o crimă împotriva umanităţii.

"În urmă cu un an, am afirmat că Israelul susţine total decizia preşedintelui Donald Trump de a se mobiliza împotriva utilizării şi diseminării armelor chimice", a reamintit Netanyahu într-un comunicat, precizând că această susţinere nu s-a schimbat. "Azi-dimineaţă, Statele Unite, Franţa şi Regatul Unit au arătat că angajamentul lor nu se limitează la proclamaţii de principiu", a mai declarat premierul.

"Trebuie să-i fie clar preşedintelui Assad (Bashar al-Assad, preşedintele Siriei - n. red.) că eforturile sale necontenite de a obţine şi folosi arme de distrugere în masă, dispreţul său inacceptabil pentru dreptul internaţional şi perimsiunea acordată Iranului şi aliaţilor săi de a se instala militar în Siria pune în pericol această ţară", mai arată comunicatul citat de AGERPRES.

Comentarii

loading...