Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Netanyahu încearcă să obţină sprijinul marilor puteri europene în privinţa modificării acordului nuclear

Netanyahu încearcă să obţină sprijinul marilor puteri europene în privinţa modificării acordului nuclear

Benjamin Netanyahu, în Europa pentru a prezenta „dosarul iranian“

După ce au eșuat negocierile cu Rusia privind prezența militară a Iranului și a milițiilor șiite susținute de Teheran în Siria, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a început luni un turneu în Europa, în cursul căruia se va întâlni cu liderii Germaniei, Franţei şi Marii Brita

Adina Mutar 0 comentarii

Netanyahu încearcă să obţină sprijinul marilor puteri europene în privinţa modificării acordului nuclear cu Iranul, iar între timp și-a sporit forțele militare la granițele cu Siria și Liban, pregătind o ofensivă aeriană și poate și terestră împotriva trupelor iraniene și ale Hezbollah din Quneitra.

Israelul susține retragerea tuturor trupelor iraniene și a milițiilor sale șiite, inclusiv Hezbollah, din Siria.

Vladimir Putin i-a propus o retragere „progresivă”, în adâncime, după recapturarea de către regimul sirian a zonelor rămase sub controlul rebelilor sirieni, știut fiind că Assad nu are armată terestră.

Însă Netanyahu a cerut retragerea imediată sau își rezervă dreptul de a ataca.  Serviciile secrete israeliene au raportat că luptători Hebollah au primit uniforme ale armatei siriene, pentru a nu fi depistați ca aparținând organizației teroriste libaneze.

Drept urmare, Netanyahu se pregătește de atac asupra obiectivelor militare iraniene în Siria și caută să obțină schimbarea acordului nuclear cu Teheranul.

Germania, Franţa şi Marea Britanie, semnatare ale acordului atomic cu Iranul, au semnalat în repetate rânduri că intenţionează să respecte în continuare înţelegerea, în pofida retragerii Statelor Unite din acord și a dovezilor prezentate de Netanyahu că Iranul nu are de gând să renunțe la programul nuclear militar.   

Comentarii

loading...