9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalBilanţul inundaţiilor din Iran a crescut la 62 de morţi

Bilanţul inundaţiilor din Iran a crescut la 62 de morţi

Cea mai afectată provincie este Fars, în sud-vestul ţării, unde 21 de persoane şi-au pierdut viaţa, a declarat Shojaee pentru agenţia de presă iraniană Fars. Celelalte două provincii cel mai afectate sunt Lorestan (vest) cu 14 morţi şi Golestan (nord) cu 8 morţi.

Decese au fost semnalate în 11 din cele 31 de provincii ale ţării. Bilanţul ar putea creşte, a afirmat agenţia de presă Isna, subliniind că bilanţul actual este cel al victimelor înregistrate de poliţia judiciară pe întreg teritoriul Iranului.

Iranul este afectat de ploi abundente de peste 15 zile.

Un prim val de inundaţii a lovit nord-estul Iranului pe 19 martie şi un al doilea val vestul şi sud-vestul ţării pe 25 martie, provocând moartea a 45 de persoane în întreaga ţară. Din 1 aprilie, noi ploi torenţiale s-au abătut asupra vestului şi sud-vestului ţării.

Inundaţiile au afectat reţeaua rutieră. Astfel, “78 de drumuri interurbane au fost blocate, în timp ce 2.199 de drumuri rurale şi 84 de poduri au fost afectate de inundaţii”, a declarat Behnam Saeedi, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Naţionale de Gestionare a Dezastrelor.

“În 15 provincii, 141 râuri au ieşit din matcă şi au fost semnalate circa 400 de alunecări de teren”, a spus el la televiziunea publică.

Potrivit guvernului iranian, inundaţiile au afectat circa 12.000 km de drumuri sau 36% din reţeaua rutieră a ţării.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă