15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalBilanțul victimelor incendiului din Grecia a crescut din nou

Bilanțul victimelor incendiului din Grecia a crescut din nou

Purtătoarea de cuvânt a pompierilor, Stavroula Malliri, a anunţat că bilanțul morților în urma incendiului din Grecia a crescut la 91 de persoane. În momentul de față, dezastrul este cel mai letal incendiu forestier din Europa de la anul 1900, potrivit Centrului de Cercetare asupra Epidemiologiei Dezastrelor din Bruxelles, citat de publicația elenă Kathimerini. 

În plus, pompierii greci au făcut publice pentru prima dată numărul persoanelor dispărute: 25. Absenţa unor asemenea date, la şase zile după incendii, a alimentat criticile tot mai vehemente la adresa autorităţilor.

Unele dintre acestea însă, dacă nu toate, ar putea figura printre cele 28 de victime ale căror corpuri în curs de examinare de către medicii legişti nu au fost identificate deocamdată, a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Protecţiei Civile, Spyros Georgiou.

Stavroula Malliri a mai informat că alte 59 de victime găsite carbonizate sau înecate, încercând să scape în mare, au fost identificate duminică seară. Pe de altă parte, patru răniţi au încetat din viaţă la spital din cauza rănilor, a precizat ea.

Bilanţul oficial precedent se ridica sâmbătă la 88 de morţi.

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

STB va avea sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii cu trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”

STB îi anunță pe călători că, sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii au trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”. Societatea...

Josep Borrell insistă pentru ca țările UE să ajute Ucraina cu sisteme antirachetă

Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă